Speeltuin

14 april 2021 – plaatsing klimkubus

Dankzij een anonieme sponsor via Jantje Beton kon er nog een extra speeltoestel worden aangeschaft voor in onze speeltuin. Woensdagochtend is de klimkubus geplaatst. Ook zijn de palen van de schommels vervangen omdat de lak van de oude palen los liet.

Op zaterdag 5 juni zal er nog een dagje worden doorgepakt om de laatste dingen af te maken. Ook zal het gras dan opnieuw worden ingezaaid. Om het gras de kans te geven om te groeien zal de speeltuin vervolgens een paar weken worden afgesloten. Maar daarna is de speeltuin helemaal klaar en kan er weer volop worden gespeeld.

Finale Kern met Pit!

Op zaterdag 23 januari waren we aanwezig bij de online Kern met Pit dag. Via diverse kanalen hebben we iedereen opgeroepen om voor deze dag op ons project te stemmen. Samen met Wietse Bijlsma van Smash Visuals hebben we hiervoor ook nog een promotiefilmpje gemaakt. Aan onze oproep om te stemmen is massaal gehoor gegeven. Bedankt daarvoor! Helaas was het niet genoeg om de Kern met Pit trofee binnen te slepen. Deze ging naar de dorpsboomgaard en moestuin in Langezwaag.

Kijk hier ons promotiefilmpje:

Januari 2021 – winnaar naamwedstrijd en stem op ons!

Vanaf 7 november is de speeltuin open en wat hebben er al veel kinderen van de nieuwe speeltoestellen genoten! Samen met de kinderen van de basisschool hadden we begin januari de speeltuin graag officieel willen openen en de nieuwe naam feestelijk willen onthullen. Omdat dit speeltuinfeest helaas niet door kan gaan hebben we de winnaar van de naamwedstrijd thuis verrast.

’t BoartersKampke is de naam van de nieuwe speeltuin! Deze naam werd ingezonden door Rosanna en Anneke Stielstra. Zij wonnen een waardebon van de Pannekoektrein in Marrum. Gefeliciteerd!

De nieuwe naam is door Repos Dokkum op een naam- en informatiebord gedrukt. Daarnaast heeft Kars Rintjema prachtige palen gemaakt waaraan het naambord zal worden bevestigd. De palen zijn geverfd door Douwe-Jan de Boer en Yorick Dol. Heel erg bedankt voor jullie hulp! De palen en het naam- en informatiebord zullen binnenkort worden geplaatst, maar hierbij alvast wat foto’s.

Er is al heel veel gebeurd, maar we zijn nog niet klaar!
In het voorjaar van 2021 zal nieuw gras worden ingezaaid en zullen we samen met de gemeente beplanting toevoegen. Daarnaast heeft Jantje Beton ons laten weten nog eens € 2.000 extra subsidie te willen verstrekken waardoor we in de mogelijkheid zijn om nog een extra speeltoestel aan te schaffen. Daarnaast maken we via Kern met Pit nog kans om het beste project van Fryslân te worden en daardoor nog eens nog eens € 1.500 te ontvangen. Hiervoor kan van 4 januari t/m 20 januari op ons project worden gestemd via www.kernmetpit.nl. De winnaar wordt op zaterdag 23 januari bekend gemaakt. Klik hier om onze projectpagina te bekijken.

Breng nu jouw stem uit!

December 2020

Het is nog even wachten tot de nieuwe speeltuin officieel kan worden geopend. We hebben als speeltuincommissie vele potentiele namen ontvangen en er ondertussen één uit gekozen. Deze naam is al op een informatie- en naambord gedrukt. Het naambord zal als een poort bij de ingang van de speeltuin worden geplaatst. Kars Rintjema heeft hiervoor prachtige palen gemaakt. Deze palen worden nog geverfd en zouden begin januari worden geplaatst. Vervolgens zou in samenwerking met de basisschool een openingsfeest worden gehouden. Tijdens deze feestelijke dag zou ook de naam van de nieuwe speeltuin bekend worden gemaakt. Maar helaas heeft Corona ervoor gezorgd dat het verven van de palen vertraging heeft opgelopen en kan het openingsfeest in samenwerking met de basisscholen in januari niet doorgaan. We hopen in het voorjaar van 2021 dit openingsfeest alsnog te kunnen geven!

Hoe nu verder?
Er is al heel veel gebeurd, maar we zijn nog niet klaar! In het voorjaar van 2021 zal het gras opnieuw worden ingezaaid. Daarnaast gaan we nog met de gemeente in gesprek over het plaatsen van bomen en struiken. En misschien komt er nog wel een speeltoestel bij!? Eind november heeft Jantje Beton ons namelijk laten weten € 2.000 extra subsidie te willen verstrekken. Daarnaast maken we via Kern met Pit nog kans om het beste project van Fryslân te worden en daardoor nog eens nog eens € 1.500 te ontvangen. Hiervoor kan van 4 t/m 20 januari op ons project worden gestemd via www.kernmetpit.nl. Vervolgens vindt op zaterdag 23 januari de prijsuitreiking van KernmetPit plaats. We wachten dus nog rustig even af en zullen dan als speeltuincommissie bekijken wat voor speeltoestel er nog aan de speeltuin kan worden toegevoegd.

November 2020 – de speeltuin is open!

Zaterdagochtend 7 november zijn de hekken rondom de nieuwe speeltuin opgeruimd. Het beloofde dit weekend prachtig weer te worden waardoor de speeltuincommissie besloot de hekken te verwijderen. Dit nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje door het dorp waardoor er al volop is gespeeld in de nieuwe speeltuin. Prachtig om te zien hoe enthousiast alle kinderen waren! De speeltuin blijft open, dus voor de kinderen die nog niet zijn wezen spelen kom gauw eens een kijkje nemen!

Nieuwe naam
Op onze oproep om namen voor de nieuwe speeltuin aan te leveren is massaal gereageerd. Bedankt daarvoor. Ondertussen hebben we een naam uitgezocht en wordt deze naam op een naambord gedrukt. Ook komt er nog een informatiebord. De verwachting is dat deze borden eind november klaar zijn. Er volgt nog een een feestelijke onthulling van de naam en een (Coronaproof) openingsfeest!

Oktober 2020 – de speeltoestellen zijn geplaatst!

Op woensdag 7 en donderdag 8 oktober zijn de nieuwe speeltoestellen geplaatst. Het weer zat niet mee waardoor de speeltuin een grote modderbende is geworden. Hierdoor is de speeltuin tijdelijk afgesloten. Op zaterdag 11 en 17 oktober zijn de laatste werkzaamheden door vrijwilligers uitgevoerd. Nu is het wachten tot het gras is gegroeid. Daarnaast is er een wedstrijd uit gezet voor een naam voor de nieuwe speeltuin. Namen kunnen worden aangeleverd via info@dorpsbelangholwerd.nl t/m vrijdag 23 oktober.

De winnende naam zal op een bord worden gedrukt welke bij de ingang van de speeltuin zal worden geplaatst. Via Repos Dokkum hebben we al een eerste ontwerp van het naambord ontvangen en achter de schermen is Kars Rintjema (sponsoring Fietsverhuur Holwerd) druk bezig met het maken van de palen. Zodra het naambord klaar is zal de winnende naam bekend worden gemaakt.

De winnaar ontvangt een waardebon van maar liefst € 50,00 voor de Pannekoektrein in Marrum. Deze waardebon wordt gesponsord door Loonbedrijf Ferwerda.

 

12 augustus 2020 – Goed nieuws!

De nieuwe speeltoestellen zijn besteld. Dit betekent dat er voor ruim € 59.000 aan nieuwe speeltoestellen zal worden geplaatst. Een prachtige investering voor Holwerd die mede mogelijk is gemaakt door lokale ondernemers, het Iepen Mienskipsfûns (Provinsje Fryslân), het VSBfonds, de NAM, Jantje Beton, Stichting het Old Burger Weeshuis Leeuwarden, Kern met Pit en niet te vergeten door u als inwoner van Holwerd. Tijdens de Crowdfundingactie in maart en april werd er massaal gedoneerd en wat zijn er op 19 juni veel lege flessen opgehaald. Ondertussen hebben we van Coop een statiegelddonatie van € 1.295,30 ontvangen. De verwachting is dat de toestellen halverwege oktober zullen worden geplaatst.

15 juni 2020 – We zijn er bijna!

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de financiering rond te krijgen en dit is gelukt. Het plan is om nog dit najaar de nieuwe toestellen te plaatsen. Benieuwd naar de nieuwe speeltuin? Hieronder een impressie. Op 24 juni gaan we als speeltuincommissie in gesprek met de direct omwonenden van de speeltuin. De flessenactie van vrijdag 19 juni zal nog een laatste boost geven aan het budget waarna we het plan definitief kunnen maken.

19 juni – Flessenactie

Statiegeldactie Coop Verbeek – april, mei en juni

Van april tot juni kunnen er lege flessen worden ingeleverd bij Coop Verbeek ten behoeve van de speeltuin. Druk op de gele knop en Coop verdubbelt jou statiegelddonatie!

15 april: Laatste week Crowdfunding-actie speeltuin.

Wil je nog een donatie doen? Wacht dan niet te lang. Doneren is mogelijk t/m 20 april. Doneer nu

Het doel van de Crowdfundingactie was om € 3.000 bij elkaar te sparen voor een duoschommel. Helaas is dit niet gelukt. Het doelbedrag is daarom bijgesteld naar € 1.100. Dit is niet gebruikelijk, maar door de Corona-omstandigheden hebben wij niet de acties kunnen voeren zoals wij deze voor ogen hadden. Voorjebuurt.nl maakt daarom voor ons een uitzondering.

Met het aangepaste doelbedrag kunnen we niet de hele duoschommel betalen, maar het is een mooi begin. Om de duoschommel toch aan te kunnen schaffen zal het bedrag worden aangevuld door de ontvangen subsidies.

10 april: Financiering nieuwe speeltuin zo goed als rond

Ook het VSBfonds heeft een positief besluit genomen over de donatieaanvraag. Voor de realisatie van de nieuwe speeltuin kent het fonds een bedrag toe van € 10.000. Hierdoor is de financiering zo goed als rond! De komende weken vindt er overleg met de gemeente en de leverancier van de speeltoestellen plaats over de realisatie van de nieuwe speeltuin.

1 april in de Nieuwe Dockumer Courant:

28 maart: RUIM € 24.500 VAN PROVINCIE FRYSLÂN NAAR SPEELTUIN HOLWERD

Via het Iepen Mienskipsfûns stelt de Provincie Fryslân ruim € 24.500 beschikbaar voor de herinrichting van de speeltuin aan de Kamp in Holwerd. Dit was ook het bedrag wat was aangevraagd. Hierdoor komt de realisatie van de nieuwe speeltuin wel heel dichtbij! We hebben namelijk al ruim € 36.550 aan financiële toezeggingen!!!

Iepen Mienskipsfûns € 24.581,66
NAM € 5.000
Jantje Beton € 3.000
Toezeggingen lokale ondernemers € 1.275
Kern met Pit € 1.000
Crowdfunding-actie € 760
Rabo Club Support 2019 € 565
Statigeldactie vogelnestschommel Coop Verbeek € 350

De komende weken gaan we gebruiken om in kaart te brengen wat er nog nodig is om de nieuwe speeltuin te kunnen realiseren. Er lopen namelijk nog een aantal subsidieaanvragen en ook de gemeente heeft toegezegd nog een financiële bijdrage te zullen leveren. Daarnaast start op 1 april de statiegeld actie bij de Coop en de Crowdfunding-actie loopt nog door tot half april. Vergeet niet te doneren via voorjebuurt.nl!

21 maart: Jantje Beton kent € 3.000 toe aan herinrichting speeltuin Holwerd

En dan is daar de 1e reactie vanuit de vele subsidieaanvragen die de afgelopen maanden de deur uit zijn gegaan. Jantje Beton heeft ons gister laten weten een bedrag van € 3.000 beschikbaar te stellen voor de herinrichting van de speeltuin aan De Kamp. Dat brengt de teller op bijna € 12.000.

NAM € 5.000
Jantje Beton € 3.000
Toezeggingen lokale ondernemers € 1.275
Kern met Pit € 1.000
Crowdfunding-actie € 760
Rabo Club Support 2019 € 565
Statigeldactie vogelnestschommel Coop Verbeek € 350

Crowdfunding-actie
We hebben al 26 % van de € 3.000 binnen voor een duo schommel. Voor wie al heeft gedoneerd, heel erg bedankt! Goed om op deze manier te merken dat het dorp achter de plannen voor de herinrichting van de speeltuin staat. Dit geeft energie!

Heb je nog niet gedoneerd? Wacht niet langer en doneer via voorjebuurt.nl. Doneer nu

Statiegeldactie Coop Verbeek – april, mei en juni
Van april tot juni kunnen er lege flessen worden ingeleverd bij Coop Verbeek ten behoeve van de speeltuin. Nog even wachten met het inleveren van je lege flessen en vanaf april met gevulde tassen naar de Coop. Druk op de gele knop en Coop verdubbelt jou statiegelddonatie!

Verder is het wachten op reacties van o.a. het VSBfonds en het Iepen Mienskipsfûns. Het Iepen Mienskipsfûns is een subsidieregeling vanuit de provincie waarbij we een subsidieaanvraag van 40 % van de subsidiabele kosten hebben ingediend. Wat zou het geweldig zijn wanneer we een toezegging van zo’n mooi bedrag zouden ontvangen. Eind maart ontvangen we hiervan bericht.

Crowdfunding-actie

Een speeltuin bouw je niet ‘zomaar even’. We zijn al een aantal maanden met een enthousiaste ploeg aan de slag om een speelplek vol avontuur te realiseren.

We hebben diverse financiële toezeggingen ontvangen, maar een mooie grote speeltuin kost veel geld. Laten we daarom samen als inwoners van Holwerd een duo schommel bij elkaar sparen. Dit doen we door middel van crowdfunding.

Doneer nu! Voor je Buurt zorgt voor een goede afhandeling van jouw donatie.

Ons doel? Voor 13 april € 3.000 ophalen voor een duo schommel! Jij doneert toch ook?

Update 09-02-2020

Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwe speeltuin? Deze tekeningen geven een mooie impressie!

Update 18-01-2020

Yes, de eerste financiële toezeggingen zijn binnen! We hebben de afgelopen weken niet stil gezeten. Alle ondernemers van Holwerd zijn aangeschreven en dit hebben we geweten. Geweldig! Naast de toezeggingen van lokale ondernemers hebben ook de NAM en de gemeente toegezegd een financiële bijdrage te zullen leveren.

Daarnaast mogen we deelnemen aan de wedstrijd Kern met Pit, editie 2020. Vandaag zijn Mariska en Tineke vanuit de speeltuincommissie naar de Kern met Pit Kick-off in Marssum geweest. Hier hebben we ons project gepresenteerd en onze adviseur ontmoet. Vanuit Kern met Pit krijgen we namelijk een jaar lang hulp bij de realisatie van ons plan. Wanneer we ons plan binnen 1 jaar realiseren ontvangen we € 1.000! Het beste project van Fryslân krijgt nog eens € 1.500 en alle deelnemers van Kern met Pit dingen mee naar de titel trofeewinnaar en maken kans op de Gouden Pit en een extra prijs van 3.000 euro!

   

Maar we kunnen niet zonder jullie hulp. Op zaterdag 16 mei zal er een sponsorloop voor de kinderen uit het dorp worden georganiseerd. Aansluitend op de sponsorloop zal het speeltuinfeest plaatsvinden. Zet deze datum dus alvast in je agenda.

Ook zijn we druk bezig met het aanvragen van subsidies. Op het moment wordt hard gewerkt om de aanvraag voor het Iepen Mienskipsfûns de deur uit te krijgen. Dit is een subsidieregeling vanuit de provincie  . Bij dit fonds mogen we een subsidieaanvraag van maximaal 40 % van de subsidiabele kosten indienen. Wat zou het geweldig zijn wanneer we een toezegging van zo’n mooi bedrag zouden ontvangen. We houden jullie op de hoogte!

Herinrichting speeltuin aan De Kamp

De speeltuin in een dorp weerspiegelt de leefbaarheid in het dorp. Het zou een plek moeten zijn waar dorpsbewoners met jonge kinderen elkaar ontmoeten. Helaas is de speeltuin aan De Kamp in Holwerd op dit moment niet geschikt voor kleine kinderen. Daarnaast zijn er maar een beperkt aantal speeltoestellen aanwezig, waardoor er nog grote lege oppervlaktes zijn.

Vanuit dorpsbelang is daarom een oproep op Facebook geplaatst. Al snel vormde zich een groep enthousiaste Holwerters om het plan, om de speeltuin opnieuw in te richten, verder uit te werken. Samen hebben we een plan opgesteld voor de herinrichting van de speeltuin aan De Kamp in Holwerd.

Voor de herinrichting van de speeltuin is veel geld nodig. We zijn op het moment druk bezig om dit bedrag bij elkaar te krijgen en het hele plan te kunnen realiseren.

Wilt u ons helpen of heeft u ideeën om de financiering rond te krijgen? Dan horen we graag van u via info@dorpsbelangholwerd.nl. Als particulier een financiële bijdrage leveren? Ook dit is van harte welkom! Een bijdrage kan worden overgemaakt naar NL37 RBRB 0694 0539 61 t.n.v. Ver. Van Dorpsbelangen Holwerd onder vermelding van ‘speeltuin’.

De speeltuincommissie,

Berber-Rinskje Ferwerda
Pieter van der Weij
Adrie van Slooten
Nynke Wijma
Mariska Reitsma
Arnoud Haitsma
Tineke Hoekstra