Een echte traditie op oudejaarsdag is het afschieten van carbid. Ook dit jaar is hiervoor een vergunning verleend door de gemeente. Maar het zal dit jaar wel anders gaan dan voorgaande jaren en daarover informeren wij u graag via dit bericht.

Er is vergunning verleend om op 31 december 2020 tussen 06:00 en 16:30 uur achter de Multifunctionele Accommodatie carbid te schieten. Samen met de carbidploeg heeft dorpsbelang een coronaplan opgesteld. Een onderdeel van dit coronaplan is dat de locatie zal worden afgesloten met afzetlint. Helaas is publiek dit jaar niet toegestaan. We vragen hiervoor uw begrip. Daarnaast zijn per carbidploeg maximaal 2 personen toegestaan, met onderling 1,5 meter afstand. Meerdere groepen van 2 binnen de carbidploeg op de aangewezen locatie zijn toegestaan wanneer dit mogelijk is qua ruimte op de locatie met voldoende afstand tussen de groepen.

Meer informatie over de regels bij het carbidschieten kunt u vinden op de website van de gemeente Noardeast Fryslân door hier te klikken.

Geverifieerd door MonsterInsights