Speeltuin

15 juni 2020 – We zijn er bijna!

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de financiering rond te krijgen en dit is gelukt. Het plan is om nog dit najaar de nieuwe toestellen te plaatsen. Benieuwd naar de nieuwe speeltuin? Hieronder een impressie. Op 24 juni gaan we als speeltuincommissie in gesprek met de direct omwonenden van de speeltuin. De flessenactie van vrijdag 19 juni zal nog een laatste boost geven aan het budget waarna we het plan definitief kunnen maken.

19 juni – Flessenactie

Statiegeldactie Coop Verbeek – april, mei en juni

Van april tot juni kunnen er lege flessen worden ingeleverd bij Coop Verbeek ten behoeve van de speeltuin. Druk op de gele knop en Coop verdubbelt jou statiegelddonatie!

15 april: Laatste week Crowdfunding-actie speeltuin.

Wil je nog een donatie doen? Wacht dan niet te lang. Doneren is mogelijk t/m 20 april. Doneer nu

Het doel van de Crowdfundingactie was om € 3.000 bij elkaar te sparen voor een duoschommel. Helaas is dit niet gelukt. Het doelbedrag is daarom bijgesteld naar € 1.100. Dit is niet gebruikelijk, maar door de Corona-omstandigheden hebben wij niet de acties kunnen voeren zoals wij deze voor ogen hadden. Voorjebuurt.nl maakt daarom voor ons een uitzondering.

Met het aangepaste doelbedrag kunnen we niet de hele duoschommel betalen, maar het is een mooi begin. Om de duoschommel toch aan te kunnen schaffen zal het bedrag worden aangevuld door de ontvangen subsidies.

10 april: Financiering nieuwe speeltuin zo goed als rond

Ook het VSBfonds heeft een positief besluit genomen over de donatieaanvraag. Voor de realisatie van de nieuwe speeltuin kent het fonds een bedrag toe van € 10.000. Hierdoor is de financiering zo goed als rond! De komende weken vindt er overleg met de gemeente en de leverancier van de speeltoestellen plaats over de realisatie van de nieuwe speeltuin.

1 april in de Nieuwe Dockumer Courant:

28 maart: RUIM € 24.500 VAN PROVINCIE FRYSLÂN NAAR SPEELTUIN HOLWERD

Via het Iepen Mienskipsfûns stelt de Provincie Fryslân ruim € 24.500 beschikbaar voor de herinrichting van de speeltuin aan de Kamp in Holwerd. Dit was ook het bedrag wat was aangevraagd. Hierdoor komt de realisatie van de nieuwe speeltuin wel heel dichtbij! We hebben namelijk al ruim € 36.550 aan financiële toezeggingen!!!

Iepen Mienskipsfûns € 24.581,66
NAM € 5.000
Jantje Beton € 3.000
Toezeggingen lokale ondernemers € 1.275
Kern met Pit € 1.000
Crowdfunding-actie € 760
Rabo Club Support 2019 € 565
Statigeldactie vogelnestschommel Coop Verbeek € 350

De komende weken gaan we gebruiken om in kaart te brengen wat er nog nodig is om de nieuwe speeltuin te kunnen realiseren. Er lopen namelijk nog een aantal subsidieaanvragen en ook de gemeente heeft toegezegd nog een financiële bijdrage te zullen leveren. Daarnaast start op 1 april de statiegeld actie bij de Coop en de Crowdfunding-actie loopt nog door tot half april. Vergeet niet te doneren via voorjebuurt.nl!

21 maart: Jantje Beton kent € 3.000 toe aan herinrichting speeltuin Holwerd

En dan is daar de 1e reactie vanuit de vele subsidieaanvragen die de afgelopen maanden de deur uit zijn gegaan. Jantje Beton heeft ons gister laten weten een bedrag van € 3.000 beschikbaar te stellen voor de herinrichting van de speeltuin aan De Kamp. Dat brengt de teller op bijna € 12.000.

NAM € 5.000
Jantje Beton € 3.000
Toezeggingen lokale ondernemers € 1.275
Kern met Pit € 1.000
Crowdfunding-actie € 760
Rabo Club Support 2019 € 565
Statigeldactie vogelnestschommel Coop Verbeek € 350

Crowdfunding-actie
We hebben al 26 % van de € 3.000 binnen voor een duo schommel. Voor wie al heeft gedoneerd, heel erg bedankt! Goed om op deze manier te merken dat het dorp achter de plannen voor de herinrichting van de speeltuin staat. Dit geeft energie!

Heb je nog niet gedoneerd? Wacht niet langer en doneer via voorjebuurt.nl. Doneer nu

Statiegeldactie Coop Verbeek – april, mei en juni
Van april tot juni kunnen er lege flessen worden ingeleverd bij Coop Verbeek ten behoeve van de speeltuin. Nog even wachten met het inleveren van je lege flessen en vanaf april met gevulde tassen naar de Coop. Druk op de gele knop en Coop verdubbelt jou statiegelddonatie!

Verder is het wachten op reacties van o.a. het VSBfonds en het Iepen Mienskipsfûns. Het Iepen Mienskipsfûns is een subsidieregeling vanuit de provincie waarbij we een subsidieaanvraag van 40 % van de subsidiabele kosten hebben ingediend. Wat zou het geweldig zijn wanneer we een toezegging van zo’n mooi bedrag zouden ontvangen. Eind maart ontvangen we hiervan bericht.

Crowdfunding-actie

Een speeltuin bouw je niet ‘zomaar even’. We zijn al een aantal maanden met een enthousiaste ploeg aan de slag om een speelplek vol avontuur te realiseren.

We hebben diverse financiële toezeggingen ontvangen, maar een mooie grote speeltuin kost veel geld. Laten we daarom samen als inwoners van Holwerd een duo schommel bij elkaar sparen. Dit doen we door middel van crowdfunding.

Doneer nu! Voor je Buurt zorgt voor een goede afhandeling van jouw donatie.

Ons doel? Voor 13 april € 3.000 ophalen voor een duo schommel! Jij doneert toch ook?

Update 09-02-2020

Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwe speeltuin? Deze tekeningen geven een mooie impressie!

Update 18-01-2020

Yes, de eerste financiële toezeggingen zijn binnen! We hebben de afgelopen weken niet stil gezeten. Alle ondernemers van Holwerd zijn aangeschreven en dit hebben we geweten. Geweldig! Naast de toezeggingen van lokale ondernemers hebben ook de NAM en de gemeente toegezegd een financiële bijdrage te zullen leveren.

Daarnaast mogen we deelnemen aan de wedstrijd Kern met Pit, editie 2020. Vandaag zijn Mariska en Tineke vanuit de speeltuincommissie naar de Kern met Pit Kick-off in Marssum geweest. Hier hebben we ons project gepresenteerd en onze adviseur ontmoet. Vanuit Kern met Pit krijgen we namelijk een jaar lang hulp bij de realisatie van ons plan. Wanneer we ons plan binnen 1 jaar realiseren ontvangen we € 1.000! Het beste project van Fryslân krijgt nog eens € 1.500 en alle deelnemers van Kern met Pit dingen mee naar de titel trofeewinnaar en maken kans op de Gouden Pit en een extra prijs van 3.000 euro!

   

Maar we kunnen niet zonder jullie hulp. Op zaterdag 16 mei zal er een sponsorloop voor de kinderen uit het dorp worden georganiseerd. Aansluitend op de sponsorloop zal het speeltuinfeest plaatsvinden. Zet deze datum dus alvast in je agenda.

Ook zijn we druk bezig met het aanvragen van subsidies. Op het moment wordt hard gewerkt om de aanvraag voor het Iepen Mienskipsfûns de deur uit te krijgen. Dit is een subsidieregeling vanuit de provincie  . Bij dit fonds mogen we een subsidieaanvraag van maximaal 40 % van de subsidiabele kosten indienen. Wat zou het geweldig zijn wanneer we een toezegging van zo’n mooi bedrag zouden ontvangen. We houden jullie op de hoogte!

Herinrichting speeltuin aan De Kamp

De speeltuin in een dorp weerspiegelt de leefbaarheid in het dorp. Het zou een plek moeten zijn waar dorpsbewoners met jonge kinderen elkaar ontmoeten. Helaas is de speeltuin aan De Kamp in Holwerd op dit moment niet geschikt voor kleine kinderen. Daarnaast zijn er maar een beperkt aantal speeltoestellen aanwezig, waardoor er nog grote lege oppervlaktes zijn.

Vanuit dorpsbelang is daarom een oproep op Facebook geplaatst. Al snel vormde zich een groep enthousiaste Holwerters om het plan, om de speeltuin opnieuw in te richten, verder uit te werken. Samen hebben we een plan opgesteld voor de herinrichting van de speeltuin aan De Kamp in Holwerd.

Voor de herinrichting van de speeltuin is veel geld nodig. We zijn op het moment druk bezig om dit bedrag bij elkaar te krijgen en het hele plan te kunnen realiseren.

Wilt u ons helpen of heeft u ideeën om de financiering rond te krijgen? Dan horen we graag van u via info@dorpsbelangholwerd.nl. Als particulier een financiële bijdrage leveren? Ook dit is van harte welkom! Een bijdrage kan worden overgemaakt naar NL37 RBRB 0694 0539 61 t.n.v. Ver. Van Dorpsbelangen Holwerd onder vermelding van ‘speeltuin’.

De speeltuincommissie,

Berber-Rinskje Ferwerda
Pieter van der Weij
Adrie van Slooten
Nynke Wijma
Mariska Reitsma
Arnoud Haitsma
Tineke Hoekstra