Jubileumwedstrijd 25-jarig bestaan jeu-de-boule Holwerd

aug 15, 2019 | Algemeen, Nieuws

Sinds 19 juni 1994 zijn twee jongens, Roel Stielstra en Jan vd Velde, met om een Jeu de Boule-club op te richten in het dorp Holwerd. Het eerste jaar werd er op de camping in het dorp gespeeld en de mensen waren zo fanatiek dat er werd besloten een club op te richten.

Jan vd Velde zocht een commisie bij elkaar die leiding gaven aan de club jeu de boulers er werd drie jaar op de camping gespeeld. Vanaf dat moment werd er gedacht aan een eigen baan. Is dat mogelijk? Hoe krijgen we dat voor elkaar? Hierop ging men in gesprek met het bestuur van Keatsclub Concordia om tafel, in samenwerking met de keatsers zouden wij als Jeu de Boulers meer kunnen bereiken.

Er werd met de wethouder van sport in de toen nog gemeente Dongeradeel vd Veen een afspraak gemaakt door Hessel vd Bos, Jaap v Hulst en Piet Hiemstra. In dat gesprek gaf wethouder van der Veen direct aan om een lokatie te zoeken. Verschillende plaatsen in Holwerd werden er bekeken, tijdens de kijkrondes kwamen we uit op de camping, achter de tribune.

Vervolgens was de samenwerking met Concordia een feit. Met een zak met geld van de gemeente kon er worden begonnen met de nieuwe banen, vele vrijwilligers wisten in een jaar de prachtige banen neer te leggen en na 25 jaar wordt er nog steeds met volle overgave gegooid.

De eerst commissieleden die plaatsnamen waren P. Hiemstra, Durkje Bierma, Henk Stielstra en Gea Soepboer. Dit bestuur heeft ook contakten gelegd met andere verrenigingen zoals St jacob en Warga. Dat breidde zich in de loop der jaren uit naar Vledder, Ternaard en Menaam. Gezelligheid stond voorop, de sponsoren stonden in de rij zoals de steegpartij Rense v Sloten. Het nachtboulen werd gesponsord door de familie van Duinen van het Amelanderveerhuis. Land en Zeezicht werd de sponsor van de brunchpartij.

Tijdens de afgelopen 25 jaar werd er geregeld door buurtverenigingen gebruikgemaakt van de banen. Ook de trommelaars van Schalke 04 uit Duitsland hebben hier een demonstratie gegeven en een partijtje JdB gespeeld. Op dinsdagavond wordt er nog steeds in competitieverband gespeeld, echter zijn nieuwe leden van harte welkom. Ook de Jeu de Boule-club heeft last van een terugval in het ledenaantal.

Aankomende zaterdag 17 augustus vanaf 13:00 uur wordt er een Jubileum-wedstrijd georganiseerd op ’t Keechje in Holwerd. Iedereen is van harte welkom, men die zich wil aanmelden kan dat doen door te mailen naar: bloembollenkwekerijslager@hetnet.nl. Een telefoontje naar Hille Dijkman is ook mogelijk; 0519-561418.

Geverifieerd door MonsterInsights