Metingen Holwerd en Ameland – Deel II

sep 20, 2019 | Algemeen

In januari en februari heeft Waterproof BV in opdracht van Provincie Friesland en Rijkswaterstaat metingen uitgevoerd in de vaargeul Holwerd-Ameland. In opvolging van deze metingen voert Waterproof BV in september en oktober 2019 een tweede meetcampagne uit. Het bedrijf vraagt vissers om tijdens hun werkzaamheden rekening te houden met deze metingen.

Twee meetframes

Op de zeebodem worden twee meetframes geplaatst. De meetframes zijn hieronder op de kaart aangegeven. De afmetingen (l x b x h) van de meetframes zijn 1,5 x 1,5 x 1 meter.

Op locatie A plaatst Waterproof BV het meetframe middenin de vaargeul op een diepte van zo’n 8 meter. Het meetframe is verbonden met een lijn van 100 meter naar een oranje oppervlakteboei. Deze boei ligt aan de noordzijde van de vaargeul op een diepte van zo’n 2 meter.

Op locatie B plaatst Waterproof BV het meetframe aan de noordkant van de geul op een diepte van zo’n 2 meter. Het meetframe is met circa 10 meter lijn direct verbonden aan oranje oppervlakteboei.

Bovenstaande tabel geeft de geplande coördinaten (RD) van beide meetstations weer.

Varende metingen
Tevens zullen er varende metingen in de vaargeul uitgevoerd worden tussen 16 september en 6 oktober. Daarbij vaart Waterproof BV gedurende een getijperiode van 13 uur elk half uur een raai dwars op de vaargeul op de paarse lijnen op de kaart.
De metingen worden uitgevoerd door de knalgele Bumblee.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Roelant Snoek via 06-12400128 of roelant.snoek@waterproofbv.nl of met Luitze Perk via 06-12398369 of luitze.perk@waterproofbv.nl. Aan boord is Waterpoof BV per marifoon bereikbaar op kanaal 16 en kanaal 10 van de verkeerspost Ameland.

Bron: Vissersbond

Geverifieerd door MonsterInsights