Update huisvesting vluchtelingen Nije Nijhof

nov 8, 2022 | Nieuws

De eerste gezinnen worden niet eerder dan in de eerste week van december in de Nije Nijhof verwacht. Op dit moment worden de laatste werkzaamheden afgerond waarna de kamers kunnen worden opgeleverd. Daarna moeten de kamers nog worden schoon gemaakt en worden ingericht. Voor de inrichting van de kamers zijn vorige week door de kringloop meubelen gebracht.

Werkgroep Oekraïners
Tijdens de informatieavond op 11 oktober gaven veel aanwezigen aan graag wat te willen betekenen voor de vluchtelingen. De werkgroep die hiervoor is opgericht is op woensdagavond 2 november voor het eerst bij elkaar geweest. Vertegenwoordigers van Stichting Welzijn Het Bolwerk, de gemeente, Dorpsbelang en beide kerken waren hierbij aanwezig. Ook waren er een aantal vrijwilligers vanuit het dorp aanwezig die zich eerder al bij Het Bolwerk hadden aangemeld.

Op dit moment is nog niet duidelijk welke gezinnen naar Holwerd zullen komen. Hierdoor is ook nog niet duidelijk waar behoefte aan is. Een hulpvraag zou in de toekomst kunnen zijn vervoer van en naar school of naar de taalles die in de bibliotheek in Dokkum wordt gegeven. En het zou heel goed kunnen zijn dat men het fijn vindt om wat meer aansluiting te krijgen in het dorp en hier wel wat hulp bij kan gebruiken. Bijvoorbeeld vragen als; waar kan ik andere mensen ontmoeten of waar kan in sporten? De werkgroep heeft besloten pas een oproep richting het dorp te doen wanneer hulpvragen concreter worden.

FryslânDOK: ‘Na de oorlog ga ik naar huis’
Ook in Earnewâld en Oudega wonen tijdelijk Oekraïense vluchtelingen. Ze zitten op Nederlandse les bij dorpsbewoner en documentairemaker Karen Bies. Voor Omrop Fryslân maakte Karen de documentaire ‘Na de oorlog ga ik naar huis’. Deze documentaire vertelt het verhaal van mensen die elkaar voorheen niet kenden, maar door de oorlog en het toeval bij elkaar zijn gebracht op het Friese platteland. Klik hier om naar de documentaire te gaan.

Geverifieerd door MonsterInsights