Veel kwaliteit tijdens Frieslandshow

nov 1, 2019 | Nieuws

Dit jaar werd de 57ste Frieslandshow gehouden, georganiseerd door PKV Frisia Dokkum e.o. Uit de vele inzendingen werden over vijf categorieën weer de kampioenen gekozen. Voor de derde keer werd in MFA de Ynset in Holwerd de Frieslandshow georganiseerd.

Traditie getrouw werd de tentoonstelling en keuring gehouden in de herfstvakantie. Een scala aan klein dieren werden donderdag 24 oktober tot en met zaterdag 26 oktober in het MFA tentoongesteld. Allerhande kleindieren zoals; Konijnen, hoenders, dwerghoenders en sierduiven werden naar Holwerd gebracht.

Kampioenen van de Frieslandshow werden: konijnen, Kleurdwerg zwart, ram oud van Jan Veldman bij de hoenders, De Shamohaan in de kleur tarwe van R. Kieviet, bij de dwerghoenders, de Sebright hen goud zwart gezoomd van Johannes Heddema en bij de Sierduiven de kleurpostduifdoffer poederblauw geband van Ype Stielstra. Bij de parkvogels, een onderdeel van de siervogels werd de helmparelhoen, wildkleur blauw kampioen. Daarnaast werden er ook nog prijzen onder de Frisia leden en de jeugd verdeeld. De prijzen werden tijdens de fokkersavond op vrijdag uitgereikt door Pytsje de Graaf, waarbij ze lovende woorden sprak over de kwaliteit van de dieren die de inzenders in de kooien hadden gebracht, liefst 3 keer het predicaat Uitmuntend bij de dwerghoenders. Ook de smaakvolle inrichting van de tentoonstellingsruimte werd aangestipt.

Bron: RTV NOF

© Foto’s: Bote Sape Schoorstra

Geverifieerd door MonsterInsights